slovenskoenglish
Artes Spiritus Institut
Vadba Dogodki Urnik Cenik Povezave Kontakt

Davorin Zalokar

Davorin Zalokar
Rodil sem se 31. januarja 1977 v Kranju, mami Heleni in očetu Milanu iz Bohinja. Moje otroštvo je bilo ves čas povezano z naravo, do katere sem takrat gojil še nezavedno ljubezen.

Ob vstopu v osnovno šolo dr. Janeza Mencingerja v Bohinjski Bistrici se je pričela tudi moja športna pot. Starša sta me vpisala v smučarsko tekaški klub Bohinj, vendar me je po nekaj letih zaradi nepravega pristopa ta šport kmalu minil.

V sedmem razredu sem prvič začutil neko globljo željo po borilnih veščinah. Verjetno so mi iskro prižgali takratni filmi o borilnih veščinah. Po končani osnovni šoli sem zbral dovolj poguma in se vpisal v karate klub Bohinj, katerega vodja je bil Slavko Zorko.

Srednjo poklicno šolo za orodjarja sem obiskoval na Jesenicah, da bi se lahko potem v Borovljah-Avstriji izučil za puškarja-orožarja. Po končani poklicni šoli, so se pogoji v Avstriji spremenili, zato sem odšel na služenje vojaškega roka. Tudi tam, kljub nazivu mehanika za pehotno oborožitev, nisem našel povezave z modernim orožjem. Čez čas pa sem našel globlji pomen te želje, ki me je pripeljala k odkrivanju spretnosti s starimi orožji, kot so sablje, meči, palice, kopja ...

Ker je Slavko Zorko v meni opazil velik potencial karate-ista, me je pričel usmerjati k vedno večjim mojstrom, ki so zaznamovali mojo športno in osebno kariero.

1995 sem v Čakovcu - Hrvaška pri mojstru Paolu Bolaffiu opravil izpit za črni pas 1. dan iz Shotokan Karateja. Začel sem nastopati na vedno večjih tekmovanjih in nizal uspehe. Tekmovanja so me povlekla v svoje kolesje, višje, hitreje, močneje, rdeča nit karateja kot veščine pa se je izgubljala.

1998 sem se udeležil svetovnega prvenstva v Parizu-Franciji. Imel sem velike načrte po uvrstitvi, a splet naključi je poskrbel za lepo lekcijo. Zaradi velikega razočaranja je svet tekmovanj in odličij nenadno izginil, odpirati pa se je začel svet borbe s samim seboj in študij karateja kot borilne veščine.

1999 sem bil izvoljen za predsednika in glavnega trenerja Karate kluba Bohinj. Pustil sem takratno službo in sprejel svoj življenjski poklic. Pričel sem iskati globlje pomene v borilnih veščinah. Tone Ančnik in Andrej Doušak sta me uvedla v prvi biser treh kitajskih notranjih borilnih veščin. Tai Chi Chuan, ki mi je včasih predstavljal le počasno telovadbo je začel spreminjati moje razumevanje karateja in življenja. Na začetku sem Tai chi poučeval le v Bohinju in na Jesenicah, kmalu zatem pa še na Bledu in v Radovljici.

2001 me je mojster Paolo Bolaffio v Trstu sprejel za svojega učenca in mi na široko odprl vrata v svet borilnih veščin Karate-ja, Tai Chi-ja, Ping Ci-ja in Pa Kwa-e.

Avgusta 2003 sem se poročil in z ženo Tanjo sva se odločila, da bova drug drugega spremljala na življenjski poti.

2004 smo v šoli mojstra Paola Bolaffia v Trstu pričeli z novim načinom razumevanja, treniranja in poučevanja karateja. Učitelj je povezal kitajske principe ter principe starih okinavskih stilov. Ta način dela je poimenoval Makotokai Karate Do. Treningi, kot sem jih poznal do takrat, so postali preteklost. Velikokrat ko sem se vračal iz Trsta domov, mi je zaradi naporov, ki smo jih doživljali na treningih pri učitelju, odzvanjalo v glavi "mi je res tega treba".

2006 so Bohinj, Radovljica in Lesce postali središče mojega poučevanja Karateja in Tai Chi-ja, od leta 2008 pa še veščine Pa Kwa Chang.

2009 sva z ženo dobila neprecenljivo darilo, sina, pri katerem lahko spoznavava radost življenja in drugačnega pogleda na svet.

2010 sem v Lignanu - Italija opravil psihofizično najzahtevnejši mojstrski izpit iz Makotokai karateja za 5. dan. Istega leta sem v Bohinju na mednarodnem seminarju dobil še naziv 4. Chieh (v karateju 4. dan) iz Tai Chija.

V Karate klubu Bohinj smo konec poletja 2010 zaradi različnih interesov prišli do točke, kjer je bila potrebna korenita sprememba za nadaljnji razvoj kluba. Kot predsednik in glavni trener sem predstavil svoje nove programe in smernice, ki pa niso bili sprejeti. Zaradi nezaupanja članov kluba v moje programe, sem januarja 2011 odstopil iz mesta predsednika in glavnega trenerja, ter prepustil karate klub Bohinj novemu vodstvu.

Aprila 2011 sem odprl svoje podjetje - inštitut, kjer je glavni cilj poleg poučevanja borilnih in terapevtskih veščin, iskanje bistva človeškega obstoja.

Hvaležen sem za vse preizkušnje, radosti in trpljenja, da lahko spoznavam brezmejnosti vesolja, narave, človeškega telesa in duha.

Hvala vsem, ki ste mi pomagali in mi pomagate.

Davorin Zalokar

Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
Makotokai Karate Do
Pa Kwa Chang
Tai Chi Chuan
Dong Wu Kung Fu
Dong Wu Kung Fu
KARATE PA KWA TAI CHI DONG WU
KUNG FU
BODY EQUILIBRIUM
JESEN ZIMA POMLAD POLETJE
KARATE PA KWA TAI CHI DONG WU
KUNG FU
BODY EQUILIBRIUM