slovenskoenglish
Artes Spiritus Institut
Vadba Dogodki Urnik Cenik Povezave Kontakt
Makotokai Karate Do

Body Equilibrium

Telo ravnotežja

Vadba za odrasle:

OŠ Lesce:
ponedeljki in četrtki 18:30 - 19:30

OŠ Bohinjska Bistrica:
torki in petki 19:00 - 20:30

Body Equilibrium - telo ravnotežja je zasnovan iz različnih veščin gibanja. Je vadba za odrasle, ki želijo okrepiti telo. Zajema zunanje in notranje vaje, ki izboljšujejo ravnotežje telesa, uma in duha. Izboljšuje povezanost in sproščenost diha, mišičevja, fascij, kit, sklepov, kosti, živčevja in telesnih tekočin.

Narava, človek, odnosi in delovanje prehajajo na višjo raven zavedanja, zato življenje od nas zahteva spremembo. Da se bo sprememba zgodila okrog nas, pogumno stopimo naprej in pustimo staro zadaj. Pričnimo pri sebi. Osvobodimo se strahov. Prisluhnimo svojemu srcu, da nam pokaže pravo pot. Vzpostavimo harmonijo in ravnotežje med telesom, umom, duhu in duši.

Telesu dajmo več pozornosti. Vnašajmo boljšo hrano s pravilno kombinacijo in zaporedjem. Telesu nudimo zadostno in pravilno aktivnost z boljšo povezavo ter kontrolo gibanja.

V Umu poiščimo pravo ravnotežje med tišino in ustvarjalnostjo.

Duši, duhu dajmo prostor, da lahko uresniči in opravi svojo nalogo.

Od leta 1995 proučujem in iščem optimalno način vadbe za telo, ki bi posredno deloval tudi na zavedanju Uma, Duše in Duha. Z veščino Body Equilibrium-Telo ravnotežja sedaj najlažje zadovoljim tem potreba zato jo priporočam tudi vam.

Veščina Body Equilibrium – telo ravnotežja je zasnovana iz različnih veščin gibanja. Vsaka veščina ji priloži svoje najboljše značilnosti, Chi Kung – sprejemanje in povečanje sile – energije, Pa Kwa – moč spiralnih premikov, Tai Chi - mehkobo in harmonijo, Joga – gibljivost in ravnotežje, Pilates – vztrajnost in vzdržljivost , Karate – prodornost in usmerjanje sile, Ginastica Naturale – moč in povezavo mišičnih skupin. Skupek teh značilnosti in veščin združuje svojevrsten način vadbe Body Equilibrium – slovensko: telo ravnotežja.

Tovrstna vadba tako zajema zunanje in notranje vaje, ki izboljšujejo ravnotežje telesa, uma in duha. Izboljšuje povezanost in sproščenost diha, mišičevja, fascij, kit, sklepov, kosti, živčevja in telesnih tekočin. S pomočjo različnih vaj, raztegovanja, valovanja, dihanja, obremenitve, popuščanja, sprejemanja, usmerjanja, osredotočenja, čutenja, dosežemo mehkobo, moč in ravnotežja posameznih sklopov ali pa celega telesa.

Veščina Body Equiulibrium je namenjena: Športnikom za boljšo povezavo mišičnih skupin in koordinacijo telesa. Rekreativcem za gibljivost in moč. Starejšim za okrepitev telesa in sprostitev napetosti. Invalidom za pravilnejšo telesno držo in prebuditev prizadetih mest. Vsem, ki se zavedajo, da je svoje telo potrebno imeti rad, ga spoznati in mu nuditi podporo za boljše delovanje.

Vaje se izvajajo v stoječem, sedečem in ležečem položaju.  Vsak posameznik lahko sam izbere težavnost izvedbe ter jo tako prilagodi svojim trenutnim zmožnostim. Prav zaradi tega v veščini Body Equiulibrium ni starostnih omejitev.

Za vadbo potrebujemo športno obutev (lahko vadimo tudi bosi), lahkotna in zračna oblačila, podlogo in vodo. Ko z vadbo zaključujemo in se prične umirjanje, priporočam vrhnje oblačilo (brezrokavnik, jopica-pulover).

Če bi radi preizkusili ali je veščina Body Equilibrium - Telo Ravnotežja prava za vas, ste vabljeni na vadbo.

V primeru, da vam vadba ne ustreza, so prvi trije obiski brezplačni. Če vas zanima več, pišite na: davorin.zalokar@gmail.com ali pa pokličite 041 608 661.

Ni ovir, ni nemogočih stvari je samo naše omejeno dojemanje. Spremenimo to na bolje. Gibajmo se.

 

Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
Makotokai Karate Do
Pa Kwa Chang
Tai Chi Chuan
Dong Wu Kung Fu
Dong Wu Kung Fu
KARATE PA KWA TAI CHI DONG WU
KUNG FU
BODY EQUILIBRIUM
JESEN ZIMA POMLAD POLETJE
KARATE PA KWA TAI CHI DONG WU
KUNG FU
BODY EQUILIBRIUM