slovenskoenglish
Artes Spiritus Institut
Vadba Dogodki Urnik Cenik Povezave Kontakt
Pa Kwa Chang

Pa Kwa Chang

Pa Kwa Chang ali dlan osmih trigramov je ena od treh najbolj globokih in učinkovitih notranjih borilnih veščin na Kitajskem. Teoretični temelji so postavljeni v tisočletja stari vedi-knjigi sprememb-Yi Jing. Osem smeri je centriranih v središče kroga dveh nasprotujočih polov. V izmenjavanju krožnih, spiralnih in direktnih sil se odpirajo mnogotera vrata v svet spreminjanja in rafineracije energije.

Pa Kwa Chang je ena najbolj mističnih veščin, saj o njenem izvoru ni ničesar znanega. Je veščina zraka, neotipljivosti in brezmejnosti.

Glavni principi pri izvajanju veščine Pa Kwa Chang so:
Ustvariti in ohranjati močan center-središče (tan tien), harmonično prenašanje sil skozi dlani, stopala, glavo in trup v središče in iz njega zopet navzven.

Pa Kwa Chang spada med najzahtevnejše psihofizične veščine. Kljub temu, da so roke, noge, glava in trup povezani s središčem, so neodvisni drug od drugega. To pomeni, da vsak del soustvarja svojo zgodbo krožnih in spiralnih sil. Ko taka sila pride v središče, nastane močna centripetalna in centrifugalna sila. Zaradi nenadnih sprememb smeri in sil, ki delujejo na naše telo, zahteva od izvajalca dobro fizično pripravljeno telo.

Pa Kwa Chang je posebna tudi zaradi takojšnjega učenja fizično in koordinacijsko zahtevnih gibov. Zaradi tega z vadbo pričnemo šele, ko smo dobili dobre temelje v eni izmed mnogih veščin gibanja.

Zaradi svoje dolgoživosti ter največje energetske pretočnosti med vsemi borilnimi veščinami, jo priporočam vsem ljudem željnim odkrivanja višjih svetov in vibracij.

asis. Davorin Zalokar 1. Ji

 

KAKO IZBRATI PRAVO VEŠČINO?

 

Pa Kwa Chang - dlan osmih trigramov temelji na stari vedi-knjige sprememb-Yi Jing. Osem smeri centrira v središče kroga dveh nasprotujočih polov. V izmenjavanju krožnih, spiralnih in direktnih sil, se odpirajo mnogotera vrata v svet spreminjanja in rafineracije energije. Je vadba za odrasle, ki želijo preko gibanja bolje razumeti spiralni cikel obstoja.

 

 

Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
Makotokai Karate Do
Tai Chi Chuan
Dong Wu Kung Fu
Dong Wu Kung Fu
KARATE PA KWA TAI CHI DONG WU
KUNG FU
BODY EQUILIBRIUM
JESEN ZIMA POMLAD POLETJE
KARATE PA KWA TAI CHI DONG WU
KUNG FU
BODY EQUILIBRIUM